Hengelose IJsclub logo
IJSTIJD! Vriendjes- en vriendinnetjesweek

In de week van 13 tot en met 19 januari wordt de IJSTIJD! vriendjes en vriendinnetjesweek georganiseerd. Kinderen die lid zijn van een ijsclub kunnen in die periode tijdens hun eigen trainingsuur vriendjes of vriendinnetjes meenemen, die mee mogen schaatsen. Meedoen is gratis, je moet je alleen even aanmelden via www.bctwente.nl/ijstijd.

Het is heel leuk om een keer allerlei trainingsonderdelen mee te maken: diep zitten, glijden op één been of twee benen, valtechniek en hoe je weer op staat, olifantsoren en beentje over voor de betere schaatsers en natuurlijk nog heel veel meer. Wedden dat je het leuk vindt?

hijc run COR 4179 s

Deze activiteit wordt georganiseerd door de gezamenlijke ijsverenigingen die onder het motto IJSTIJD! samenwerken met ondersteuning van de KNSB. Het doel van deze samenwerking is om meer kinderen het schaatsen in clubverband te laten proberen. Hiervoor is de succesvolle “Jeugd Schaats Run” gehouden waar ruim 100 kinderen aan hebben meegedaan. Op 8 februari wordt een Jeugd-Elfstedentocht georganiseerd.

Flyer IJstijd Vriendjes en Vriendinnetjes week

Ga voor alle activiteiten naar www.bctwente.nl/ijstijd.

 

De Hengelose IJsclub is een schaatsvereniging met ruim 500 actieve sporters, die naast het schaatsen in de wintermaanden ook actief bezig zijn met wielrennen, skeeleren en hardlopen. Pupillen, junioren, senioren en masters schaatsen zowel recreatief als in wedstrijdverband (langebaan en marathon) op de IJsbaan Twente in Enschede en tijdens vorstperiodes op de Combibaan in Hengelo.

Dankzij het werk van een groot aantal vrijwilligers, bestuursleden, commissieleden, juryleden en een 40-tal onbetaalde trainers is het mogelijk om alle leden veel plezier aan de zo mooie schaats- en skeelersport te laten beleven.

De grote kracht van de Hengelose IJsclub is dat iedereen alle sporten op zijn eigen niveau kan doen in bij elkaar passende groepen, zowel qua leeftijd als niveau. Vanaf 6 jaar is iedereen van harte welkom bij onze club. Informatie over contributie, lidmaatschap e.d. treft u op deze website aan: www.hijc.nl.

 

10 januari 2020