Hengelose IJsclub logo
’t Geet deur: de tweede Twentse Jeugd Elfstedentocht

Op zaterdag 8 februari wordt voor kinderen tot en met 14 jaar op IJsbaan Twente de IJSTIJD! Twentse Jeugd Elfstedentocht georganiseerd. Na een spectaculaire start in het donker schaatsen de kinderen 11 rondes langs Twentse plaatsen. Zo komen ze van Vriezenveen via Haaksbergen tot aan Ootmarsum. Onderweg komen de kinderen allerlei hindernissen tegen en moet er uiteraard ook gekluund worden.

De tocht start om 9:30. Er is een prijs voor de deelnemer die het leukst verkleed is. Voor alle deelnemers is er gratis Koek & Zopie en aan het eind een heus “Elfstedenkruisje”. De kosten bedragen € 3,50 per kind. Deelname is gratis voor leden van de Twentse schaatsverenigingen. Schaatsen kunnen gehuurd worden bij de schaatsshop op de ijsbaan. Inschrijven kan via www.detwentsedoorloper.nl.

Twentse Jeugd Elfstedentocht Bruggetjebruggetje

De Elfstedentocht wordt georganiseerd door Stichting de Twentse Doorloper en is een onderdeel van het initiatief ‘IJSTIJD!’. Dit is een unieke samenwerking van de Twentse schaatsverenigingen en de KNSB met als doel om zoveel mogelijk kinderen te laten schaatsen en te genieten van deze mooie sport. Hoewel schaatsen vaak wordt gezien als individuele sport is het eigenlijk een teamgebeuren, want samen trainen maakt je heel veel sterker en deze gelegenheid krijg je bij een vereniging. Daarnaast kent een vereniging veel gezelligheid en bieden zij ook een zomerprogramma.

Twentse Jeugd Elfstedentocht Klunenklunen

 

De Hengelose IJsclub is een schaatsvereniging met ruim 500 actieve sporters, die naast het schaatsen in de wintermaanden ook actief bezig zijn met wielrennen, skeeleren en hardlopen. Pupillen, junioren, senioren en masters schaatsen zowel recreatief als in wedstrijdverband (langebaan en marathon) op de IJsbaan Twente in Enschede en tijdens vorstperiodes op de Combibaan in Hengelo.

Dankzij het werk van een groot aantal vrijwilligers, bestuursleden, commissieleden, juryleden en een 40-tal onbetaalde trainers is het mogelijk om alle leden veel plezier aan de zo mooie schaats- en skeelersport te laten beleven.

De grote kracht van de Hengelose IJsclub is dat iedereen alle sporten op zijn eigen niveau kan doen in bij elkaar passende groepen, zowel qua leeftijd als niveau. Vanaf 6 jaar is iedereen van harte welkom bij onze club. Informatie over contributie, lidmaatschap e.d. treft u op deze website aan: www.hijc.nl.

 

24 januari 2020