SWOH logoEen Levensboek; herinneringen vastleggen

Vertellen over vroeger en nu. Vertellen over het leven, over drijfveren, over moeilijke maar ook de fijne momenten. Mooie gesprekken die worden vastgelegd, zodat de oudere zelf of anderen nog eens kunnen nalezen wat iemand heeft meegemaakt. Wijkracht/SWOH maakt Levensboeken voor ouderen.

Zelfstandig wonende ouderen in Hengelo kunnen een levensboek laten maken. Het enige wat zij hiervoor moeten doen, is hun verhalen vertellen. Een vrijwilliger gaat met de oudere in gesprek, bij hem of haar thuis. De verhalen die hier verteld worden, schrijft de vrijwilliger op.

SWOH levensboek s

Aandacht en erkenning
Het levensboek maken levert veel aandacht op en het voldoet aan de behoefte om herinneringen op te halen en er over te vertellen. Vertellen levert ook erkenning op. Het doet ertoe wat er is gebeurd, het mag gehoord en verteld worden. Een levensboek kan ook een nalatenschap zijn voor bijvoorbeeld kinderen of kleinkinderen.

Aanmelden
Iemand kan zich zelf aanmelden of via een verwijzer worden geïnteresseerd, bijvoorbeeld via huisarts, wijkverpleegkundige of maatschappelijk werker.
Na een kennismakingsgesprek wordt de oudere gekoppeld aan een vrijwilliger. In een periode van ongeveer 8 weken voeren zij gesprekken. De vrijwilliger verwerkt alle verhalen en herinneringen tot een boekwerk, waarin ook foto’s kunnen worden opgenomen. Alleen de kosten voor het drukwerk en toebehoren, worden in rekening gebracht.

Voor meer informatie of aanmelding kunnen geïnteresseerden contact opnemen met SWOH via het zorgloket van de gemeente Hengelo: 074-245 91 31 of met sociaal werker Ankie klein Gebbink via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Zie ook: www.swohengelo.nl

SWOH is onderdeel van
Wijkracht logo

 

7 juli 2017